Stichting Oudekerk Heemstede

Activiteiten agenda


nov
14
zo
2021
Theeconcert: Peter v Heerde en Kees Melief @ Pauwehof / Oude Kerk, Heemstede
nov 14 @ 15:00 – 16:30

Peter van Heerde en Kees Melief

Zondag 14 november is de “herstart” van de Theeconcerten! Wij durven het, met de ons door de overheid opgelegde regels, weer aan om u een heerlijk uurtje muziek te bezorgen.
 
Programma:
Kamermuziek verzorgd door Peter van Heerde, piano en Kees Melief, cello. Vele malen traden zij als Groenendaal Trio voor ons op ,maar door verhuizing en het afhaken van de violist Geerten Kooi horen wij hen vanmiddag als Boerhaave Duo op piano en cello.
 
Zij spelen van J.S. Bach de cello, piano sonate no:1 BWV 1027 in vier delen. Van Beethoven de cello, pianosonate no:3 en van Schumann het prachtige Phantasiestücke opus 73.
 
Veiligheid
Wij volgen de regels van de overheid:
– Bij de ingang checken wij uw QR-code op uw smartphone. Een legitimatie daarbij is verplicht.
– Een QR-code op papier kunt u thuis telefonisch aanvragen op 0800-1421
– Ook een geldig vaccinatie bewijs verzekert u van toegang.
– Een negatief testbewijs, niet ouder dan 24uur, is ook geldig.
– Denkt u aan voldoende afstand bij het binnenkomen en het verlaten van de kerk.
– Blijf thuis als u ziekteverschijnselen heeft.
 
Het is ons streven dat de toegang tot deze concerten laagdrempelig blijft en vragen u daarvoor een bijdrage tussen 5 en 10 euro. Na aftrek van de gemaakte kosten gaat de opbrengst naar het Restauratiefonds Oude Kerk.
 
De gezellige nazit is ook weer mogelijk, het zitten moet u dit keer letterlijk namen. De vrijwilligers schenken koffie, thee, en serveren daarbij het zelfgemaakte gebak en rekenen daarna gelijk met u af.

 
Het vervoer naar de kerk kunnen wij voor u regelen als u met een van de onderstaande nummers belt.
Trude Smits tel: 529 46 13
Boudi Dortland tel: 528 67 96
Arie Piet Hoogerbrugge tel: 547 05 07

nov
27
za
2021
Benefietconcert Calle Real @ Pauwehof / Oude Kerk, Heemstede
nov 27 @ 15:00 – 16:30

Nederlands-Spaans flamencokoor Calle Real

Op zaterdag 27 november is er een speciaal Benefietconcert. Om 15.00 uur kunt u genieten van deze meeslepende muziek en dans in de Oude Kerk.
 
Calle Real is een Nederlands-Spaans flamencokoor dat gespecialiseerd is in de muziek van het westen van Andalusië. Het koor is in 1999 opgericht door Frans Nottrot die bij toeval in aanraking kwam met de muziek uit deze streek. Hun repertoire bestaat uit fandangos, een zangvorm uit Zuid-West Spanje, sevillanas en een enkele tanguillo. Bij enkele sevillanas zal ook gedanst worden.
 
Calle Real bestaat uit 10 zangeressen, begeleid door een ensemble van musici. Hun optreden is als een muzikale reis langs de dorpen en steden van Andalusië: feestelijk en verrassend.
 
De kosten zijn € 15,- pp, Meer mag natuurlijk ook!
U kunt zich aanmelden door uw bijdrage over te maken op rekeningnummer: NL 81 ABNA 0563240563.ten name van Stichting Vrienden Oude Kerk te Heemstede o.v.v. concert Calle Real.
 
Vergeet niet om uw QR-code of testbewijs mee te nemen!