Stichting Oudekerk Heemstede

Activiteiten agenda


mei
22
zo
2022
Theeconcert: Piet Hulsbos & friends @ Pauwehof / Oude Kerk, Heemstede
mei 22 @ 15:00 – 16:30

Piet Hulsbos & friends

Zondag 22 mei is een speciaal Theeconcert in ons jubileumjaar 2022. Speciale gastmusicus is Piet Hulsbos, die ook aan het begin van de Theeconcerten heeft gestaan, 25 jaar geleden.
 

Het is een jubileumconcert wat tweemaal was uitgesteld vanwege de bekende omstandigheden! Maar het ziet er nu toch echt uit dat vier musici een afwisselend en boeiend programma zullen laten horen:
 
Nienke Oostenrijk – sopraan; Brigit de Klerk – blokfluit;
Marijke van Kooten – viool; Piet Hulsbos orgel.
 
Zij zullen in ruim een uur tijd solistisch, in duo’s, trio’s en ten slotte in één kwartet werken uitvoeren van o.a. Telemann, Bach, Handel en Corelli.
 
Er is geen pauze, toegang is vrij met een schaalcollecte bij de uitgang. Na afloop is er een feestelijk samenzijn in de Pauwehof, uiteraard in het bijzijn van de vier muzikanten. Van harte aanbevolen!
 
Het is ons streven dat de toegang tot deze concerten laagdrempelig blijft en vragen u daarvoor een bijdrage tussen 5 en 10 euro. Na aftrek van de gemaakte kosten gaat de opbrengst naar het Restauratiefonds Oude Kerk.
 
De gezellige nazit in de Pauwehof is ook weer mogelijk. De vrijwilligers schenken koffie, thee en serveren daarbij het zelfgemaakte gebak. U haalt zelf de consumpties bij de balie en zoekt een zitplaats. Later aan tafel wordt er afgerekend.
 
Het vervoer naar de kerk kunnen wij voor u regelen als u met een van de onderstaande nummers belt.
Trude Smits tel: 023 – 529 46 13
Arie Piet Hoogerbrugge tel: 023 – 547 05 07

Jun
4
za
2022
Benefietconcert: Calle Real @ Pauwehof / Oude Kerk, Heemstede
Jun 4 @ 15:00 – 16:30

Nederlands-Spaans flamencokoor Calle Real

Op zaterdag 4 juni is er een speciaal Benefietconcert. Om 15.00 uur kunt u genieten van deze meeslepende muziek en dans in de Oude Kerk.

 
Calle Real is een Nederlands-Spaans flamencokoor dat gespecialiseerd is in de muziek van het westen van Andalusië. Het koor is in 1999 opgericht door Frans Nottrot die bij toeval in aanraking kwam met de muziek uit deze streek. Hun repertoire bestaat uit fandangos, een zangvorm uit Zuid-West Spanje, sevillanas en een enkele tanguillo. Bij enkele sevillanas zal ook gedanst worden.
 
Calle Real bestaat uit 10 zangeressen, begeleid door een ensemble van musici. Hun optreden is als een muzikale reis langs de dorpen en steden van Andalusië: feestelijk en verrassend.
 
De kosten zijn € 15,- pp, Meer mag natuurlijk ook!
U kunt zich aanmelden door uw bijdrage over te maken op rekeningnummer: NL 81 ABNA 0563240563.ten name van Stichting Vrienden Oude Kerk te Heemstede o.v.v. concert Calle Real.