Stichting Oudekerk Heemstede

Veiling van Diensten, Kunst & Kitsch op 18 mei 2019


 

Over een paar jaar bestaat de Oude Kerk 400 jaar en de Vriendenstichting wil daar aandacht aan  besteden. We zijn daarom een Veiling gaan organiseren op zaterdag 18 mei 2019 in en rond de Oude Kerk te Heemstede.

De veiling heeft rond € 5500,- opgebracht!

Een mooi begin voor de financiering van het glaskunstwerk dat de Vrienden aan de kerk cadeau willen geven bij de viering van het 400-jarig bestaan van de Oude Kerk in 2025.

 

De veiling werd rond 11 uur geopend door Piet Scheele, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Oude Kerk. Alle activiteiten op deze dag werden gehouden in de kerkzaal van de Oude Kerk.

 

 

Het was meteen al gezellig druk en er werd flink geboden op het 1e kavel dat door wethouder Struijf werd geveild: het thuisconcertje door het duo Sjoerd en Marjolein.

 

 

Ook andere kavels zoals de schilderijen gingen grif van de hand, gestimuleerd door de veilingmeesters Ronald Siezenga en Max van der Zwaag die de stemming er goed in wisten te brengen.

 

 

De formule om de brocantekraampjes en lunchtafeltjes in dezelfde ruimte te plaatsen werkte goed. Het was daardoor een gezellige drukte en iedereen kon de veiling op de voet volgen.

 

 

Ook de kinderen hebben hun beste beentje voorgezet. De lootjes voor het rad van fortuin waren in een mum van tijd verkocht en leverden vele leuke prijzen op.  Kortom, een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar!