Stichting Oudekerk Heemstede

SPH concerten in de Oude Kerk


 

De Stichting Podia Heemstede (SPH) biedt in Heemstede een cultureel aanbod verspreid over een aantal podia: Theater de Luifel en lokatie Oude Kerk. De door de SPH verzorgde programmering in de Oude Kerk behelst in hoofdzaak kamermuziek die wordt uitgevoerd door professionele topmusici.
 
 
De keuze voor lokatie Oude Kerk wordt ingegeven door de geboden akoestiek en de grotere zaalcapaciteit. De faciliteiten voor het publiek in de Oude Kerk lieten veel te wensen over. Na de verbouwing in 2015 is er veel verbeterd: het zitcomfort, het zicht op het podium, nieuwe verwarming en het realiseren van een corridor tussen de Oude Kerk en de Pauwehof. Voor een terugblik over de verbouwing in 2015, klik hier.
 
Op vrijdag 10 januari 2020 is in de Pauwehof een wandschildering van Eric Coolen door een delegatie van SPH aangeboden aan PKN Heemstede.
 
De wandschildering werd onthuld door Erik Groot namens SPH en door Casper Maasdam, voorzitter CvK van PKN Heemstede. Deze wandschildering met Adriaan Pauw en het silhouet van de Oude Kerk is nu in de hal van de Pauwehof te bewonderen.
 
Voor verdere informatie over het aktuele programma van SPH en het reserveren van toegangskaartjes, zie: www.podiaheemstede.nl