Stichting Oudekerk Heemstede

NieuwsbriefZoals u bekend is, bestaat de Oude Kerk in 2025 400 jaar en daarvoor ontwikkelen we reeds nu al plannen. Daar komen we zeker later nog op terug, maar nu al kunnen wij u melden dat we 2025 beginnen met een spetterend concert van de Harbour Jazzband op zondag 5 januari 2025. Noteer alvast maar in de agenda. Maar ook de rest van dat jubileumjaar komen we met bijzondere bijeenkomsten, momenten en uitgaven.
 
Voor 2023 staat er echter ook het nodige te gebeuren. Optredens georganiseerd door SPH, Theeconcerten, Preek van de Leek, een dienstenveiling en een echte rommelmarkt eind dit jaar en natuurlijk niet te vergeten de Oude Kerk Jaardag op 7 oktober waarvoor wij emeritus Prof. Marjolein ’t Hart bereid hebben gevonden om een passende inleiding te houden. Eerlijk gezegd kijk ik daar nu al naar uit.
 
Een belangrijke taak voor ons is uiteraard ook de Oude Kerk te behouden en in goede staat aan onze opvolgers door te geven. Het gebouw staat er best wel goed bij, maar dat kan niet gezegd worden van het terrein rondom de kerk. Hiervoor gaan we een mooi plan ontwikkelen en uitvoeren. In een volgende nieuwsbrief gaan we u hierover meer vertellen!
 
Ons werk kan uiteraard niet zonder middelen en mensen. U kunt ons helpen door vrienden en kennissen lid te maken van de Stichting Vrienden Oude Kerk. Het aanmeldingsformulier is hier te vinden, Aanmeldingsformulier. Neem ze gerust mee naar de Jaardag! Uiteraard zijn giften welkom of overweeg een schenking of legaat, waarmee iets blijvend voor generaties na ons achter kan worden gelaten.
Ik wens u weer vele inspirerende en prachtige momenten toe in onze Oude Kerk!
Walter Schut, voorzitter Stichting Vrienden van de Oude Kerk

  

Slotconcert zomercursus voor jonge pianisten

In de vakantieperiode is het voor veelbelovende pianisten van 11 tot 18 jaar van vitaal belang om het studie-isolement te doorbreken en de persoonlijke ontwikkeling te intensiveren. Vanuit dit oogpunt zal de zomercursus van Stichting Piano Piano in 2023 voor de dertiende keer plaatsvinden; dit jaar op landgoed Berkenrode te Heemstede van 8 t/m 14 juli. In een ideale omgeving, zonder afleidende factoren wordt een programma aangeboden waarin de grootste jonge talenten van Nederland ongestoord kunnen studeren en intensief worden begeleid.
 
Zo zullen ze elke dag les hebben van Marlies van Gent, hoofdvakdocente klassiek piano aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola in Italië. Daarnaast zullen de deelnemers les krijgen op de Haydn vleugel (1780) van fortepianiste Riko Fukuda en lessen Alexandertechniek volgen van Wendelien de Jongh.
 
Op vrijdag 14 juli zullen de talenten zich presenteren tijdens het Slotconcert in de Oude Kerk te Heemstede. Namens het bestuur van de stichting Piano Piano zijn de Vrienden van de Oude Kerk van harte uitgenodigd om het concert bij te wonen voor een gereduceerd tarief.
Aanvang: 14.00 uur
Entree: 7,50 EUR (gereduceerd tarief voor Vrienden StOK)
Kaarten te bestellen: gelieve een email te sturen naar info@stichtingpianopiano.nl met vermelding van uw naam en het aantal gewenste kaarten. U ontvangt dan een bevestigingsmail met het verzoek de kosten van de kaarten over te maken naar NL33 INGB 0005 6926 47 t.n.v. Stichting Piano Piano te Schiedam onder vermelding van naam en Slotconcert.
Max Valkenburcht
  

Veiling en Herfstmarkt zaterdag 25 november

We gaan weer een dienstenveiling met marktje organiseren! De laatste keer was in 2019, dus hoog tijd om de draad weer op te pakken. Voor wie het toen gemist heeft, je kunt een ‘dienst’ aanbieden die door één van onze twee geroutineerde veilingmeesters bij opbod wordt verkocht.
 
Een ‘dienst’ kan van alles zijn. Bij de vorige veiling werden bijvoorbeeld aangeboden: een boottochtje op de Kagerplassen, een workshop jachthoornblazen, een etentje organiseren bij iemand thuis, een taart bakken, iemands rozen snoeien, een workshop brandveiligheid, een lezing geven, kortom teveel om op te noemen en alles is mogelijk.
 
Daarnaast is het in beperkte mate mogelijk om kunst&kitsch, boeken (alleen goede) en cd’s in te brengen die op de veiling dan wel op het marktje worden verkocht. Er zijn broodjes voor de lunch, muziek, een rad van avontuur en cadeautjes voor de (klein)kinderen. En er worden nog meer snode plannen gesmeed! Dus laat uw fantasie de vrije loop en bedenk welke dienst u zou kunnen aanbieden. We hebben ook veel helpende handen nodig om de kraampjes te bemensen of bij de lunch te helpen.
 
De opbrengst van veiling en markt zal worden besteed aan de tuin rondom de kerk. Na de renovatie in 2015 was er niet voldoende geld over om de tuin bij de tijd te brengen. Dat gaan we nu dus doen. Er is een tuinarchitect ingeschakeld om daarvoor een plan te maken, passend bij de historie van de kerk en wensen op het gebied van duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.
 
Aanmelden voor het aanbieden van een dienst of kunst&kitsch of meedoen als vrijwilliger? Lees verder