Stichting Oudekerk Heemstede

Veiling van Diensten, Kunst & Kitsch


 

 

Over een paar jaar bestaat de Oude Kerk 400 jaar en de Vriendenstichting wil daar aandacht aan  besteden. We gaan daarom een Veiling organiseren.

Datum en plaats: zaterdag 18 mei 2019 in en rond de Oude Kerk te Heemstede.

Kunst en Kitsch

Dit keer gaan we goederen en diensten combineren, maar tegelijkertijd worden we ook wat kieskeuriger. We hebben niet meer de Pinksterkerk tot onze beschikking om de ingebrachte goederen op te slaan. Wel gaan we Kunst en Kitsch verkopen. Er zijn al vele leuke en interessante zaken aangeboden, zie Veilingcatalogus

 

Diensten

Ook gaan we weer ‘Diensten’ bij opbod verkopen. Dat was de vorige keer een doorslaand succes! Juist vanwege het sociale karakter van de uitvoering van de diensten; mensen die elkaar daarvoor niet kenden, gingen samen wandelen of bootje varen op de Kagerplassen, met elkaar eten en er werd voor ze gekookt, een sjaal schilderen of bloemstukjes maken, ze kochten een verjaardagstaart die op de gewenste dag afgeleverd werd of iemands garage werd opgeruimd na jaren ertegen aan hangen, kortom heel veel originele, gezellige en nuttige aanbiedingen. En het ijlde nog heel lang na! Dat willen we graag nog een keer organiseren.

 

De laatste versie van de Veilingcatalogus: klik hier

 

Veiling

De veiling wordt om 11.00 uur geopend door Wethouder Struijf van de Gemeente Heemstede, die het eerste kavel zal gaan veilen. Dat betreft de aanbieding voor een Thuisconcertje “Wereldmuziek”. De betreffende musici Sjoerd Bakker en Marjolein Sprengers zullen alvast een voorproefje geven van zo’n concertje. Kom het meemaken!

 

De veilingmeesters voor deze dag zijn: Max van der Zwaag en Ronald Siezenga. De veiling wordt steeds in blokken van een half uur afgehandeld, gevolgd door een korte pauze. In de pauzes is er gelegenheid om een bezoekje te brengen aan de kraampjes met kleine artikelen en brocante spullen, of koffie met gebak of soep en en broodjes te kopen in ons restaurant, in de kerkzaal van de Oude Kerk.

 

Er wordt afwisselend een blok met Diensten of een blok met Kunst & Kitsch geveild. De aangeboden artikelen zijn uitgestald in de corridor en in de kerkzaal van de Oude Kerk.

 

Betaling van de verworven Diensten of Kunst & Kitsch kan in iedere pauze per PIN of contant.

 

Meehelpen?

We hebben natuurlijk ook helpende handen nodig bij de voorbereiding en op de dag zelf. Hebt u zin om mee te doen, meld u dan aan als vrijwilliger bij secretaris@oudekerkheemstede.nl .

Voor het Aanmeldingsformulier klik hier: Aanmeldingsformulier