Stichting Oudekerk Heemstede

Vleugel


Bij de verbouwing van de Oude Kerk in 2015 is door de Stichting Vrienden van de Oude Kerk ook een Steinway vleugel aangekocht. Deze vleugel kan worden gebruikt in de zondagse kerkdiensten van de PKN Heemstede en ook voor concerten in de Oude Kerk.
 
Bij de heropening van de Oude Kerk werd de vleugel ingewijd met een quatre-mains optreden van pianist/organist Jaap Stork samen met de huisorganist Piet Hulsbos.
 

Max Valkenburcht in de Oude Kerk

Max speelt al sinds zijn 9e jaar op de piano en bleek als enige in zijn familie over een groot talent te beschikken. Hij zit in zijn laatste jaar op Hageveld en staat dan voor de studiekeuze: medicijnen of conservatorium óf beide.
 
Vanaf 2016 volgt hij elke week pianoles bij Marlies van Gent aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook studeert hij orgel bij dirigent en organist Klaas Koelewijn.
 
Op het Prinses Christinaconcours 2021 heeft hij twee aanmoedigingsprijzen gewonnen, voor zijn solospel en met het ensemble Van Stolberg trio. Beide vormen van musiceren beoefent hij graag; in het solospel kan hij zijn eigen verhaal vertellen, in een ensemble trekt hem het samenspel met anderen.
 
Kortom, een jong, aanstormend talent. Max heeft gespeeld op onze Jaardag op 30 oktober 2021. Hij heeft in september ook een klein concert in de Oude kerk verzorgd. Een voorproefje kunt u beluisteren als u hier klikt.
Het complete Klein-concert met het Rondo Op.16 van Chopin in de Oude Kerk, klik hier.